Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Súlyos élelmiszer-higiéniai szabálytalanságok

30 tonna sertéshúst zárolt a NÉBIH

2013. február 14., NÉBIH
Címkék: hús zárolás akciócsoport hatósági zár NÉBIH fogyasztók félrevezetése élelmiszer-higiénia fagyasztott hús
30 tonna fagyasztott sertéshús forgalmazását tiltotta meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Kiemelt Ügyek Igazgatóságának (KÜI) akciócsoportja egy budapesti nagykereskedelmi raktárban tartott ellenőrzés során.
A KÜI akciócsoportja hosszas megfigyelést, adatgyűjtést követően ellenőrizte a IX kerületi raktárat, ahol 12 000 kg fagyasztott sertéshús és húskészítmény azonnali megsemmisítését rendelték el, további 18 000 kg fagyasztott terméket pedig forgalmi korlátozás és hatósági zár alá vontak.
 
Az egységben súlyos élelmiszer-higiéniai szabálytalanságokat állapítottak meg a KÜI szakemberei, amely miatt annak tevékenységét felfüggesztették és feltételekhez kötötték.
 
A higiéniai hiányosságokon túl az élelmiszervállalkozó tiltott előállítói tevékenységet is végzett: helyben fagyasztott húsokat, illetve más üzem engedélyezési számát tüntette fel a termékeken, ezáltal félrevezetve a fogyasztókat.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez