Keresés a tartalomban:
Elektronika

Összehasonlíthatóak az internetcsomagok!

2013. december 18., Hírközlési Egyeztető Tanács/SV
Címkék: internet önszabályozás internetszolgáltató NMHH kódex
A Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) Egyesület tagvállalatai a fogyasztók hatékonyabb tájékoztatása és a szélessávú szolgáltatások díjcsomagjai átláthatóságának növelése érdekében valamennyi internetes díjcsomagjukra vonatkozóan feltöltötték honlapjaikra azt az egységes táblázatot, amelyben összehasonlíthatóan mutatják be a díjcsomagok legfontosabb elemeit, jelentette be a HÉT.
Az összehasonlító táblázatok segíthetik a fogyasztókat, hogy könnyebben tudják kiválasztani az igényeiknek megfelelő díjcsomagokat. A táblázatok az egyes szolgáltatók oldalain, az internetes díjcsomagok részleteinek ismertetésénél találhatóak meg.
 
A HÉT tagjai a Nemzeti Média és Hírközlési Hatósággal (NMHH) egyeztetve kialakították az úgynevezett "Hálózatsemlegességi kódexet", amely az önszabályozás keretrendszerét tartalmazza. Az egyesület valamennyi internetszolgáltató tagvállalata által aláírt kódex rögzíti a szolgáltatók egységes, fogyasztóbarát tájékoztatási célokat szolgáló eljárásait.
 
Az egyesület tagjai:
 
A kábelszövetségek tagvállalatait is beleértve több mint 210 szolgáltató vállalta magára nézve kötelezőnek a kódexben foglaltakat.
 
Az HÉT valamennyi internetszolgáltató tagvállalata által aláírt kódex rögzíti a szolgáltatók egységes, fogyasztóbarát tájékoztatási célokat szolgáló eljárásait annak érdekében, hogy a fogyasztók könnyebben tudják kiválasztani az igényeiknek megfelelő díjcsomagokat.
 
A HÉT meggyőződése szerint az önszabályozásnak köszönhetően nőhet a fogyasztói elégedettség és ez pozitív hatással lesz a szélessávú internet-szolgáltatások további gyors piaci elterjedésére is.
 
A HÉT úgy látja, hogy jelen önszabályozás is jó példa arra, hogy számos esetben lehet a piaci beavatkozásra jó megoldást találni előre jogszabályban rögzített – ex-ante – szabályozás helyett.
 
A Kódex megtekinthető és letölthető a HÉT honlapjáról.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez