Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Ünnepek alatt 50 százalékkal több a baleset

2012. december 19., PBA Biiztosítási Alkusz
Címkék: karácsony csillagszóró szilveszter baleset káresemény karácsonyfa
A PBA Biztosítási Alkusz szerint december 23. és január 5. között közel 50 százalékkal nő a figyelmetlenségből eredő háztartási balesetek, lakástüzek száma és átlagosan másfélszer annyi káreseményt jelentenek be ebben az időszakban.
2009-ben összesen 28 milliárd forintot fizettek ki a biztosítók tűz-és elemi károkra, 2010-ben 51 milliárdot, tavaly pedig 34-et. Az idei év első kilenc hónapjában ez az összeg elérte a 22 milliárdot és várhatóan az október-december időszakban további 10-15 milliárddal nőhet. December környékén ugyanis olyan balesetek fordulnak elő, amelyek az év többi részében nem annyira jellemzőek; ilyen a hó, ónos eső és jég okozta károk vagy az ünnepek alatt a lakásban történő káresemények, lakástüzek.
 
„Az ünnepi előkészületek miatt ebben az időszakban lényegesen több időt töltünk otthonunkban, ezért, óhatatlanul több háztartási baleset történik. A tűzesetek statisztikáinak emelkedésében szerepet játszanak a rossz minőségű karácsonyfa izzók, és az őrizetlenül hagyott gyertyák” – emelte ki dr. Vass Gábor, a PBA Biztosítási Alkusz Kft. ügyvezetője. – „A közlekedési baleset számának emelkedését befolyásolják a rossz időjárási viszonyok, illetve ebben az időszakban több olyan ember ül autóba családlátogatás miatt, aki az év többi részében az átlagosnál lényegesen kevesebbet közlekedik.” – tette hozzá a szakértő.

Mi okozza a legtöbb balesetet az ünnepek alatt?


A hagyományosan év végén előforduló balesetek, károk közül a piacon található lakásbiztosítások alapcsomagjai kiterjednek a tűz- és robbanás okozta károkra, betöréses lopásra, rablásra, üvegtörésre, vezetékes vízkárra, vihar és hónyomásra.
 
„A teljes körű, azaz tűz, elemi kár, betöréses lopás, üvegtörés esetén fedezetet nyújtó lakásbiztosítás csomagok népszerűek a piacon. Ezek különböző árkategóriákban vannak, a biztosítandó ingatlan és ingóságértéktől függően összesen évi 12.000-és 48.000 Ft közötti értékben.” – tette hozzá dr. Vass Gábor.
 
A lakástüzek mellett ebben az időszakban gyakoriak a csúszós utak miatt bekövetkező közlekedési balesetek, sok gyalogos esik el a jeges járdákon, és a tetőről lezuhanó hótömbök is jelentős károkat okozhatnak. Az ingatlan tulajdonosa a felelős azért, hogy a ház előtti járda, útszakasz ne legyen síkos; abban az esetben, ha valaki elcsúszik és balesetet szenved, a tulajdonosnál jelentkezik a kártérítési kötelezettség.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez