Keresés a tartalomban:
Szolgáltatás

Mire ügyeljünk karácsonyi vásárláskor?

2012. december 12., Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület
Címkék: Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület karácsony vásárlás ajándék szavatosság jótállás számla
Ajándékozni öröm, ám érdemes megfogadni az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület vásárlási tanácsait, hogy mind a mi, mind pedig az általunk megajándékozott öröme maradéktalan legyen.

• Hol vásároljunk?

Elsősorban üzletekben, vagy állandó piacokon érdemes az ajándékokat megvásárolni. Ez egyrészt garancia a megvásárolt termékek eredetiségére, másrészt pedig a későbbiekben lehetőséget nyújthat a minőségi kifogások érvényesítésére – szigorúan blokk ellenében. Minden esetben figyeljünk arra, hogy a kereskedő átadja a blokkot, hiszen a későbbiekben csak ennek birtokában élhetünk fogyasztói jogainkkal, figyelmeztet dr. Morvay György, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület elnöke.

• Szükséges dokumentumok

Sokan gondolják, hogy kínos az ajándék mellé odaadni a blokkot, pedig minőségi kifogás esetén a kereskedő csak akkor köteles foglalkozni a panaszunkkal, ha be tudjuk mutatni a bizonylatot (blokk, számla, nyugta).
 
A jótállás alá tartozó termékekhez (többnyire műszaki cikkek) a kereskedőnek jótállási jegyet kell mellékelni, amelyen fel van tüntetve a forgalmazó neve és címe, a cikk megnevezése, típusa, gyártási száma, a gyártó és az importáló neve és elérhetősége, hogy a jótállás alapján milyen jogok illetik meg a fogyasztót, és azt mennyi időn belül lehet érvényesíteni, illetve a vásárlás vagy az üzembe helyezés időpontja. Ha nem adtak a termékhez jótállási jegyet, vagy azt szabálytalanul állították ki, az nem érinti a jótállási kötelezettségvállalás érvényességét.

• Karácsonyi akciók

A kereskedők gyakran forgalmuk növelése érdekében már karácsony előtt is vásárlási akciókat tartanak, ám ilyenkor igyekeznek előre kikötni, hogy a leértékelt termékeket nem veszik vissza később. Fontos tudni, hogy, amennyiben a terméknek valamilyen hibáját észleljük, és ezért minőségi kifogással kívánunk élni, a kereskedő nem utasíthatja vissza a termék kijavítását, kicserélését, az ár leszállítását vagy a termék visszavételét.

• Ha nem tetszik az ajándék

Elég kellemetlen, amikor a karácsonyfa alatt derül ki, hogy az ajándékba szánt holmi nem tetszik a megajándékozottnak, esetleg nem jó a méret, vagy már van neki belőle.
 
Az üzletben vásárolt termékeknél, ha nem minőségi kifogásról van szó – jogszabályi kötelezettség hiányában – kizárólag a kereskedő döntésén múlik, hogy becseréli-e másra, esetleg visszafizeti-e a vételárat. Célszerű, ha a vásárláskor ezt tisztázzuk a kereskedővel, sőt a biztonság kedvéért jó, ha a blokkra rá is íratjuk a bolt feltételeit (például, hogy hány napon belül vihetjük vissza, esetleg, hogy csak bontatlan csomagolású terméket vesznek vissza, visszaadják-e a pénzt vagy le kell vásároljuk az összeget).
 
Amennyiben interneten vásároltunk, főszabály szerint a termék kézhezvételétől számított 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhatunk a szerződéstől.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez