Keresés a tartalomban:
Életmód

Új jogszabály a dohányzás visszaszorításáért

2012. december 27., Európai Bizottság
Címkék: dohányzás jogszabály Európai Bizottság cigaretta dohánytermékek
Európában évente csaknem 700 ezer ember hal meg dohányzás következtében. Ezen kívül több millió uniós polgár szenved a dohányzással összefüggő betegségekben. Az Európai Bizottság által javasolt új jogszabály tiltja az ízesített dohánytermékeket és a cigarettás dobozokon elhelyezett félrevezető utalásokat.
A jelenlegi uniós szabályozás 11 éve lépett hatályba és mára elavulttá vált. Az utóbbi évtizedben gyarapodtak a dohánytermékekben felhasznált ízesítőanyagokkal és az egészségügyi figyelmeztetések hatékonyságával kapcsolatos ismereteink.
 
Új dohánytermékek jelentek meg a piacon, és az EU-országok eltérő szabályokat vezettek be azok gyártására, kiszerelésére és értékesítésére vonatkozóan. Mindebből az következik, hogy a jogszabályok által biztosított védelmi szint eltér az egyes tagállamokban.
 
A Bizottság által beterjesztett javaslat a következőket tartalmazza:A Bizottság bízik abban, hogy ezeknek az új intézkedéseknek az eredményeképpen kevésbé lesz népszerű a dohányzás a fiatalok körében, és minél kevesebben fognak elkezdeni dohányozni közülük. A dohányosok 70 százaléka 18 éves kora előtt gyújt rá először, 94 százalékuk pedig azelőtt, hogy betöltötték 25. életévüket.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez