Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Vírusként terjednek a hamis áruk a neten

Így ismerhetjük fel a hamisítványokat

2013. augusztus 15., Which?/Faludi Linda
Címkék: hamis áru fogyasztó
A Which? brit fogyasztóvédelmi magazin szakértői szerint rohamosan növekszik a hamis áruk száma az internetes üzletekben, egy friss felmérés szerint a szigetországban havonta mintegy 7 millióan látogatnak hamisítványokat forgalmazó honlapokra.
A hamisítványok terjesztői a piacokat az online piactérre cserélik fel: többek között Facebook csoportokkal és látványos hirdetésekkel próbálják elcsábítani az internetezőket. Az illegális árusítóhelyek sokszor látszólag brit székhellyel rendelkező cégek honlapjain keresztül forgalmazzák a hamisítványokat, amelyek minőségére természetesen semmilyen garancia nincs.
 
A magazin szakértői arra is felhívják a figyelmet, hogy a hamisítványok vásárlás nem csak csalódást okozhat, de egészségkárosító is lehet. „A fogyasztók szó szerint a tűzzel játszanak, amikor minőségi ellenőrzés nékül gyártott hamis elektronikai berendezéseket vásárolnak a neten” – fogalmazott Paul Miloseski-Reid, a brit fogyasztóvédelmi hatóság e-kereskedelmi szakértője. Az uniós követelményeket megkerülő, harmadik országból illegálisan érkező napszemüvegek nem feltétlenül biztosítják a megfelelő UV-védelmet, viszont a sötét lencsék kitágítják a pupillákat, ezért megnövelhetik a szembe jutó káros sugarak mennyiségét, vagyis előfordulhat, hogy többet ártanak, mint használnak.

Hogyan ismerjük fel a hamis termékeket?




Mulberry kézitáska – a hamisítványnál alkalmazott bőr nehezebb, ezért könnyebben gyűrődik. A bőrárukat érdemes megfogni és megszagolni vásárlás előtt: a bőrnek száraznak kell lennie, a szagán pedig semmilyen ragasztónak vagy vegyszernek nem szabad érződnie.



Ray-Ban napszemüveg – Az RB jelzéssel kezdődő modellszám lebuktathatja a hamisítványt, minden modell száma megtalálható a gyártó weboldalán



. Sennheiser CX-300 fülhallgató – A fülhallgatókat körülvevő fémkarikák a hamisítványon mattak és sokkal gyengébben kidolgozottak, mint az eredetin. A logo nagyobb és vastagabb, mint a valódi.


. Oral-B fogkefe – az eredeti darabon a sörték idővel elszíneződnek, ezzel jelezve, hogy a fogkefe cserére szorul. Az eredeti fogkefe sörtéi megőrzik tartásukat

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez