Keresés a tartalomban:
Jog

Best Reisen csőd

2013 augusztus 19., NFH/SV
Címkék: utazási iroda csőd vagyoni letét biztosítás utazásszervezés Best Reisen
A Best Reisen Utazási Iroda Kft. pénteken jelentette be, hogy felfüggeszti utazásszervezői tevékenységét. A cég a QBE Magyarországi Fióktelepénél rendelkezik vagyoni biztosíték biztosítással, a biztosító gondoskodik az utazási iroda kintrekedt utasainak hazaszállításáról, illetve szükség esetén a szállásdíjak kiegyenlítéséről is - közölte a biztosító .

A Best Reisen Utazási Iroda Kft. pénteken függesztette fel utazási tevékenységét. Zám Tibor, a cég vezetője az MTI-nek megerősítette, hogy a Best Reisen péntektől nem tudja folytatni tevékenységét. Az utazási iroda MTI-hez eljuttatott közleményében azzal indokolta a lépést, hogy a magyar utazási piacot öt éve sújtó válság rendkívüli módon sújtotta az iparágat, így a Best Reisent is. A közlemény szerint az utazási irodának különösen nagy veszteségei keletkeztek az egyiptomi és tunéziai utazások terén, mivel 2011 januárja óta politikai válság sújtotta a két észak-afrikai desztinációt, amelyek tradicionálisan a legerősebb, forgalmuk többségét adó úti céljaik voltak.

A QBE tudomása szerint 700-800 főre tehető a külföldön rekedt utasok száma, főként Törökországban, Egyiptomban és Spanyolországban. Könnyebben a pénzükhöz jutnak, akik bankkártyával fizették be nyaralásukat a Best Reisen Utazási Irodánál - a biztosító szerint ők közvetlenül a bankoktól kérhetik vissza az összeget. A tegnap csődbe ment iroda utasainak egy részét pénteken éjszaka hazahozta a biztosítótársaság, de körülbelül 700-an még mindig külföldön vannak - elsősorban Spanyolországban, Törökországban és Egyiptomban.
 
A Best Reisen által biztosított vagyoni letét összege 1,3 milliárd forint, amely fedezi a külföldön tartózkodó utasaik hazautaztatását és az el nem utazottak teljes kártérítését - közölte a cég pénteken.
 
„Szeretném felhívni a kedves ügyfelek figyelmét arra, hogy amennyiben bankkártyával fizették ki ezt az utazásnak a díját, akkor lehetőségük van a bankjuk felé fordulni, hiszen itt egy meg nem valósult szolgáltatás történt és ezzel kapcsolatban kártérítésre jogosultak a bankjuktól is” – tette hozzá a a QBE biztosítótársaság vezérigazgatója.
 
A Best Reisen külföldön nyaraló utasait megilleti az ingyenes hazautazás joga, azoknak pedig, akik befizették nyaralásukat az utazási irodánál, de végül nem tudtak elutazni, visszajárhat a teljes befizetett részvételi díj - hívja fel a figyelmet a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége. A kárigényt mind az utazási irodánál, mind pedig annak biztosítójánál jelentsék be igazolható módon, írásban.
 
Az utasok kárigényükkel mielőbb keressék meg a QBE Insourance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepe Ügyfélszolgálatát (1143 Budapest, Stefánia u 51, telefon (06-1)460 1400, e-mail: info@hu.qbe.com.)

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez