Keresés a tartalomban:
Jog

Veszélyes gyerekruhák

2012. augusztus 3., vg.hu/RAPEX
Címkék: RAPEX gyerekruha veszélyes termék visszahívás hamis áruk
Az EU veszélyes termékeket jelző gyorsriasztási rendszerén (RAPEX) ezen a héten hét Magyarországra importált, fulladásveszélyes kínai, illetve ismeretlen származású gyermekruházati termék is fennakadt.
A veszélyes darabok között egy Glostory/Disney márkanéven forgalmazott, Hannah Montana feliratos fekete pulóver is található, amelyet a RAPEX potenciálisan hamis áruként jelölt meg. Szintén a listára került egy kapucnis felsővel árusított, H&S, Veaver és Caiba márkájú lányka szabadidőruha, utóbbi névvel már többször találkozhattunk a visszahívott termékek uniós listáján.
 
Emellett egy ismeretlen származású Sanjoy szabadidőruhát is visszahívtak, mivel a derék gumírozása sérülésveszélyt okozhat, az ismeretlen gyártmányú A Classic Fashion és a QiFeng gyerekdzsekik pedig egyaránt sérülés- és fulladásveszélyesek.
 
Ezen a héten egyébként a szokásosnál változatosabb volt a visszahívási lista a jelentő országok és a termékek tekintetében is: akadt köztük körömlakk, égősor, plüssjáték, tiltott szert tartalmazó bőrfehérítő, akkumulátor és gázmelegítő is. A lista egyetlen "márkás" résztvevője a Land Rover, az autógyár a 2012-es gyártmányú 2 literes Freelanderek közül hív vissza járműveket Nagy-Britanniában, mivel az érintett autókban a szervó-olaj folyása tűzveszélyes lehet.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez