Keresés a tartalomban:
Szolgáltatás

Már csak élelmiszert veszünk?

2012. augusztus 28., MTI
Címkék: KSH kiskereskedelmi forgalom vásárlás üzlet
Idén júniusban a tavalyi év hasonló időszakához képest 1,7 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom. Főként benzinre, bútorra és műszaki cikkekre költöttünk kevesebbet, miközben az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletek forgalmának volumene növekedett, vagyis szinte már csak a legszükségesebbeket vásároljuk meg.
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az első félévben 1,1 százalékkal fogyasztottak kevesebbet a magyarok, mint egy évvel korábban. Az országos kiskereskedelmi üzlethálózatban, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelemben, 2012. júniusban 687 milliárd forint, az első félévben 3793 milliárd forint értékű forgalom realizálódott.
 
Már használt cikkeket sem veszünk!
 
Júniusban a legnagyobb mértékű csökkenés a gyógyszer-, gyógyászati termék- (11,7%), valamint a bútor-, műszakicikk-üzletekben (10,4%) jelentkezett. Mérséklődtek továbbá az eladások az iparcikk jellegű vegyes-, valamint a használtcikk-üzletekben. Ugyanakkor stagnált a forgalom volumene a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikküzletekben, miközben növekedtek az eladások a csomagküldő és internetes kiskereskedelemben, az illatszer-, valamint a textil-, ruházati és lábbeli üzletekben.
 
A magas üzemanyagárak miatt folytatódott a benzinkutak forgalmának visszaesése is. Júniusban és az első félévben is 2,9 százalékkal volt kisebb az üzemanyag vásárlás mértéke, mint egy évvel korábban.



Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez