Keresés a tartalomban:
Pénzügyek

Hamis euró

2012. augusztus 22., euroobserver.com
Címkék: pénzhamisítás euró Európai Bizottság bankjegy pénzérme
Az év első hat hónapjában az EU-tagországok hatóságai összesen 250,000 hamis euró bankjegyet vontak ki a forgalomból. A legtöbb hamis bankjegyet az eurózóna országaiban találták, legtöbbjük 20 és 50 eurós bankjegyek voltak.
A dél-olaszországi Campania régióban talált hamis euró bankjegyek adják az éves szinten 550,000-800,000 forgalomból kivont hamis euró bankjegyek több mint felét.
 
Az euró érméit is hamisítják. Egy görögországi parasztház pincéjében illegális pénzverdét számolt fel a rendőrség még 2012 júniusában, ahol 2 eurósokat készített a görög és bolgár elkövető. A helyszínen talált alapanyag 100 ezer eurónyi pénz elkészítéséhez lett volna elegendő.
 
Az Európai Bizottság külön programmal (Pericles 2020) próbálja az illetékes nemzeti és európai hatóságok közötti együttműködést elősegíteni az euró védelmében és a hamisítások ellen.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez