Keresés a tartalomban:
Életmód

Cél a széndioxid kibocsátás csökkentése

2013. április 18., Szabó Zoltán Attila
Címkék: gyógyszergyár széndioxid kibocsátás környezetvédelem
Az egyik gyógyszeripari óriás dicséretes döntést hozott: az a céljuk, hogy a cég közvetett és közvetlen szén-dioxid-kibocsátását 2020-ra 20 százalékkal csökkentse a 2010-es értékhez képest. A cég 40 országban van jelen, így tevénykenysége világszerte követendő példa lehet. A széndioxid kibocsátás jelentős csökkentéséhez az energiahatékonyság optimalizálására van szükség, amelyhez már értő partnert is találtak.
A Sanofi – Schneider Electric egyezség figyelmet kelt világszerte. Lényege, hogy utóbbi iparági szaktudására alapozva fejleszti tovább a gyártóegységek számára korábban kidolgozott energiahatékonysági programot. Ezen törekvések lehetővé teszik a gyógyszeripari vállalat számára, hogy meghaladja a saját maga által kitűzött célt, miszerint a közvetett és közvetlen szén-dioxid-kibocsátását 2020-ra 20 százalékkal csökkentse a 2010-ben elért értékhez képest.
 
Az együttműködés keretében energiamegfigyelési központ létesül, amelynek segítségével a Sanofi 16 ország energiaár-változásait tudja majd előre jelezni. A hivatalos megfogalmazás szerint „globálisan és létesítményenként monitorozza az energiafelhasználást a Struxureware Energy Operation szoftverrel, helyi diagnosztikát végez, ami elősegíti az energiahatékonyság optimalizálását, valamint tanácsadást végez az új gyártóegységek energiahatékony kialakítása érdekében, már a tervezési szakasztól.”
 
A Schneider által kidolgozott stratégia a vállalat 2005-ben elindított Energy Action programjának tapasztalataiból is merít. A hardver- és szoftvermegoldásokat, valamint a globális vállalati szakértelmet és módszertant ötvöző energiahatékonysági program célja az energiafogyasztás jelentős mértékű csökkentése. A projekt kiemelt célkitűzései közé tartozik a teljes villamos energia-, gáz- és olajfogyasztás folyamatos csökkentése, továbbá a vállalatcsoport saját megoldásainak alkalmazása összes létesítményében.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez