Keresés a tartalomban:
Szolgáltatás

48 ország előtt mutatkozik be az OKOSKOSÁR

2013. április 15., NFH
Címkék: fogyasztóvédelem fogyasztó gyermekek ICPEN okoskosár NFH
A brit társhatóság felkérésére a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság képviselője 48 ország szakemberei előtt mutatja be kedden az NFH által a tavalyi évben elindított, Európában egyedülálló kezdeményezését, az OKOSKOSÁR weboldalt.

Az International Consumer Protection and Enforcement Network (Nemzetközi Fogyasztóvédelmi és Végrehajtó Hálózat – ICPEN) által szervezett workshop a gyermekeknek szánt oktatási kampányokkal foglalkozik, ahol a szervezet tagállamainak képviselői megismerkedhetnek a hazánkban egyre népszerűbb interaktív alkalmazással.
 
Az NFH alternatív kezdeményezései iránt fokozott a nemzetközi érdeklődés: mind a kétoldalú tárgyalásokon, mind a nemzetközi szervezetekben kifejezett figyelmet kapnak azok a módszerek, amelyek segítségével a hazai hatóság – a hagyományos ellenőrzési és jogalkalmazási eszközök mellett – a vállalkozások jogkövető magatartásának általánossá válását és a fogyasztói tudatosság növelését egyaránt el kívánja érni.
 
Az OKOSKOSÁR nevet viselő internetes portál óvodás és alsó tagozatos gyermekek számára készült. Fogyasztóvédelmi szempontból kiemelkedően fontos ez a célcsoport, tekintve, hogy a gyermekek ezekben az években a legfogékonyabbak új ismeretekre, így meghatározó, milyen pozitív mintákkal találkoznak ebben az időszakban. Az NFH a program elindításával a legfiatalabb rétegek oktatását, játékos módon való tanítását célozta meg, ezért ennek a célcsoportnak a honlap olyan tartalmi anyagrészeket tartalmaz, mint lapozható, hangos mesekönyv, online kifesthető színező, Okosbolt – melynek jó és rossz figurái elmondják magukról, hogy miért érdemes velük foglalkozni, vagy miért lehetnek veszélyesek a kisgyermekek számára. A gyermekekhez Pici Lili és FogyaszTóni – az Okoskosár főszereplői szólnak, hogy minél közelebb kerüljenek a látogatók világához.

Az ICPEN a fogyasztóvédelemért felelős nemzeti hatóságok széleskörű informális fóruma, amelynek célja, hogy információt nyújtson a fogyasztókat érintő, határon átnyúló kereskedelmi tevékenységekről, továbbá, hogy előmozdítsa a fogyasztóvédelmi hatóságok közötti nemzetközi végrehajtási együttműködést. A szervezeten belül több munkacsoport is működik, illetve számos önálló kezdeményezés, projekt is teret kap.
 
Magyarország alapító tagként – elsőként a közép-kelet-európai térségből – 1992 óta aktív szerepet tölt be a szervezet munkájában és tevékenységében. Magyarország részéről a szervezetben a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és a Gazdasági Versenyhivatal vesz részt.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez