Keresés a tartalomban:
Jog

Megtévesztő Megasztár reklámok

2013. április 10., GVH
Címkék: bírság GVH megtévesztő raklám fogyasztó fogyasztókkal szembeni tisztességtelen gyakorlat
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy az MTM-SBS Televízió Zrt. (MTM-SBS) MegaPlusz miniprogramjában sugárzott reklámjaival a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, ezért 5 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást.
A vállalkozás a Megasztár tehetségkutató műsort népszerűsítő MegaPlusz miniprogramjában üzeneteként fogalmazta meg, hogyA körülmények részletes vizsgálatát követően a GVH megállapította, hogy a vállalkozás a fogyasztók megtévesztésére alkalmas kereskedelmi gyakorlatot folytatott, mivel a fenti állításait nem tudta hitelt érdemlően igazolni.
 
A GVH a jogsértés elkövetéséért 5.000.000 Ft bírságot szabott ki a vállalkozásra. A bírság meghatározásánál a versenyhivatal súlyosító körülményként értékelte, hogy a megtévesztő kereskedelmi gyakorlattal a fogyasztók széles körét elérte. Enyhítő körülményként vette figyelembe ugyanakkor, hogy a vállalkozás a jogsértést elismerte.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez