Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Ellenőrzések látványpékségeknél

2013. április 17., marketinginfo
Címkék: NAV élelmiszerlánc-biztonság ellenőrzés látványpékség
Az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek és a NAV munkatársai hat pékségben találtak hiányosságot, amelyek közül három üzem működését azonnal felfüggesztették az élelmiszer-előállításra és az élelmiszer-higiéniára vonatkozó előírások megsértése miatt.
A NAV Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságának médiareferense Körtvélyesi Zsuzsanna elmondta, hogy az ellenőrzés sorozatot a NAV a megyei kormányhivatalok élelmiszerlánc-biztonsági szerveinek munkatársaival közösen végezte, mivel a hatóságok tapasztalatai szerint ezek a vállalkozások mind adózási, mind élelmiszerhigiéniai szempontból kockázatosnak minősülnek.
 
A nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, illetve a sütőipari alapanyagok eredetét célzó vizsgálatok 40 százalékánál állapítottak meg hiányosságot. Ezek miatt több milliós nagyságrendű mulasztási bírság szabható ki.
 
A nyugtaadás ismételt elmulasztása és be nem jelentett alkalmazott foglalkoztatása okán több esetben 12 napos üzletbezárást is alkalmaz a NAV.
 
A hátralékot felhalmozó vállalkozásoknál három helyszínen mintegy 18 millió forint értékben sütőipari berendezéseket és gépeket, továbbá alapanyagokat és késztermékeket foglaltak le. Romlandó árukat is lefoglaltak, ezek azonnali értékesítésével 160 ezer forint folyt be a költségvetés számlájára.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez