Keresés a tartalomban:
Autó

Drágulnak a biztosítások

2013.április 25., privatbankar.hu
Címkék: autó biztosítás kgfb biztosítási díj
Véget érhet a kötelező díjak mélyrepülése és a díjak akár lassan emelkedni is kezdhetnek - derül ki a biztositas.hu elemzéséből. Bár a január 1-e óta eltelt időszakban szinte minden biztosító módosította tarifáját, úgy tűnik a társaságok már nem tudnak lejjebb menni az áraikkal.
A szakemberek által már többször beharangozott trendforduló elérkezett, mert a biztosítók már nem tudják, vagy a szolgáltatási színvonaluk védelme érdekében nem akarják a jelenlegi árszintnél olcsóbban adni a kötelező biztosításokat ügyfeleiknek.



Míg az előző években évről-évre mintegy 30%-os díjcsökkenéssel lehetett számolni, addig a 2012-2013-as viszonylatában a díj már alig változott. Ugyanakkor továbbra is az jár jobban, aki online köti meg a kötelezőt, ahelyett, hogy márkakereskedéseken keresztül szerződne valamelyik biztosítóval.
 
Az elemzés szerint bár számos dolog van hatással a kötelező biztosítások díjára, az ellentétes irányú hatások jelenleg kioltják egymást. Míg a díjak mérséklésére hat a folyamatosan csökkenő autóhasználat és az, hogy a kevesebb balesetben átlagosan kisebb károk keletkeznek, addig a díjak emelkedését okozzák a különadók, a magas euróárfolyam miatt emelkedő alkatrészárak és az elmúlt tél különösen sok kárt okozó hóhelyzetei.
 
Rácz István, a biztosítás.hu ügyvezetője szerint a fenti helyzetből két dolog következik. A díjak emelkedésével kell számolniuk azoknak az autósoknak, akik nem használják ki az egyes biztosítók díjai között meglévő árkülönbségeket, mert például elfelejtik az évfordulójukat, vagy kötelezőjüket a piaci ajánlatok áttekintése nélkül kötik meg frissen vásárolt autójukra, illetve mindezek okán felgyorsulhat a díjak emelkedésének üteme is.
 
Ma már az autósok közel felének esik december 31-étől eltérő dátumra az évfordulója, ami az év végi kampány súlyának folyamatos csökkenését és az ügyfelek figyelmének lanyhulását eredményezi. Önmagáért beszél ugyanakkor az a tény, hogy míg a személygépjárművek éves kötelező biztosítási átlagdíja ma Magyarországon 20 ezer forint felett van, addig az évfordulóra biztosítót váltó autósok mindössze 12-15 ezer forintot fizetnek kötelezőjükért.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez