Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Tilos a fogyasztók telefonos zaklatása

2011. április 6.
Címkék: kéretlen hívás fogyasztó fogyasztóvédelem telefonos szerződés
Az osztrák parlament a napokban igen szigorú törvénymódosításról döntött, hogy megfékezzék a csalárd eszközökkel, telefonon megkötött üzleteket. Ezentúl már az is tilos, hogy a fogyasztót előzetes hozzájárulása nélkül keressék meg telefonon üzleti ajánlattal.
Ugyancsak tilos megakadályozni, hogy a hívott láthassa, mely hívószámról keresték. Amennyiben az üzlet létrejön, az eladónak arról egy héten belül írásos megerősítést kell küldenie a vevőnek. Míg eddig az utóbbi a telefonos rendeléstől számítva egy hétig léphetett vissza, ez a határidő a jövőben csak attól a naptól kezdődik, amelyen a vevő (immár írásos szerződés birtokában) megkapta a számlát, illetve az árut. A törvénymódosítás egyúttal semmisnek nyilvánít minden telefonon kötött fogadási szerződést. A fogyasztó a jövőben jelentheti a távközlési hatóságnak a kéretlen üzleti hívásokat s azok felelősei több tízezer eurós bírságra számíthatnak.
 
A Munkáskamara, amelynek a fogyasztók védelmében is fontos szerepe van, fenntartja a jogot, hogy igényelje minden, nem a vevő kezdeményezésére kötött szerződés megsemmisítését.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez