Keresés a tartalomban:
Jog

Taxis társaságokat bírságolt a GVH

2011. április 15.
Címkék: GVH taxi bírság Gazdasági Versenyhivatal versenykorlátozó megállapodás
Hét budapesti taxi-társaságot összesen 34,5 millió forintra bírságolt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) mivel azok versenykorlátozó megállapodást kötöttek a Rádió Taxi Kft. szerződéses partnereinek megszerzése érdekében.
Az ügyet még csütörtökön az origo.hu portál hozta nyilvánosságra, de nem nevezte meg a forrást. Miután a GVH előbb értesíti a megbírságolt cégeket, mint ahogy nyilvánosságra hozza a határozatát, feltehetően valamelyik érintett cég tájékoztatta a hírportált.
 
A GVH a megállapodás miatt a 6 x 6 Taxi Közlekedési Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-t 4 millió, a Buda Fuvarozó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t 5 millió, a BUDAPEST TAXI Személyszállító és Szolgáltató Kft.-t 2 millió, a City Taxi Fuvarszervező Szövetkezetet 7 millió, a Főtaxi Autóközlekedési és Szolgáltató Zrt.-t 10 millió, a Taxi-2000 Szállítási és Szolgáltató Kft.-t 6 millió, míg a Taxi 4 Fuvarozó, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t 500 ezer forint bírság megfizetésére kötelezte.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez