Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Újra kapható a Quarelin

2011. április 7., Kosár/Medicalonline
Címkék: quarelin lázcsillapító fejfájás Országos Gyógyszeerészeti Intézet gyógyszer gyógyszertár
Ismét van a gyógyszertárakban Quarelin tabletta, amely sokáig hiánycikk volt. Nemcsak ezt a fejfájás elleni készítményt nem tudták beszerezni a patikák, hanem az azonos összetételű Algopyrin Complex tablettát sem - utóbbi várhatóan nyárig hiánycikk marad.
A Quarelin forgalmazását a gyártó az egyik alapanyag beszállítójának megváltozása miatt függesztette fel: a koffeint már más - német - forrásból szerzik be. A gyógyszer eredetileg június elején került volna ismét forgalomba, ám az Országos Gyógyszerészeti Intézet és a gyártó együttműködésének köszönhetően a vártnál korábban, már április 6-tól újra hozzá lehet jutni a készítményhez - olvasható a sanofi-aventis közleményében.
 
Korábban Szabó Franciska, az Országos Gyógyszerészeti Intézet szakreferense úgy nyilatkozott, hogy lecserélik a készítmény hatóanyaggyártó üzemét, ezért nem lehet kapni május 31-ig.
 
Négy éve januárban jelentették be, hogy vényköteles lesz több, addig recept nélkül kapható népszerű láz- és fájdalomcsillapító, így például az Algopyrin és a Quarelin. A bejelentés után két nap alatt annyi fogyott ezekből a szerekből, mint máskor egy hónap alatt.
 
A Quarelin erős vagy egyéb kezelésre nem reagáló fejfájásra, valamint enyhe és közepes erősségű migrénes roham kezdeti szakaszára szedhető. Ez egy vényköteles termék, csak orvosi receptre adhatják ki a gyógyszertárakban. A tabletta ára nem változott, de csak a húszdarabos kiszerelés kapható.
 
Az Algopyrin Complex alkalmazási területe ugyanaz, mint a Quareliné, és szintén vényköteles. Összetétele is ugyanaz, vagyis metamizolt, drotaverint és koffeint tartalmaz valamint a szükséges segédanyagokat. A forgalomba hozatali engedély jogosultja ennél a tablettánál is a sanofi-aventis, de várhatóan csak nyártól lesz ismét elérhető, mert más a csomagolása és a kiszerelése.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez