Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Társadalmi összefogást a civil fogyasztóvédelemért!

2011. április 29., Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület
Címkék: OFE civil szervezet fogyasztóvédelem fogyasztóvédelmi tanácsadás
Több mint tízezer fogyasztónak történő jogi tanácsadás és számtalan jogszabály véleményezése - ez az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) 2010-es munkájának mérlege, működése most mégis komoly veszélybe kerülhet. Az egyesület ezért a civilekhez fordul segítségért, hogy kiemelten közhasznú tevékenységét folytathassa.
Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület 1982 óta működik Magyarország legrégebbi és legnagyobb fogyasztóvédelmi szervezeteként, és mintegy ezer tagot számlál szerte az országban. A szervezet működését állami támogatásból, illetve uniós forrásokból fedezi, így biztosítja pártatlanságát a fogyasztóvédelmi jogvitákban.
 
Működése során az egyesület ingyenes fogyasztóvédelmi tanácsadást folytat – 2010-ben több mint tízezer fogyasztónak adott jogi tanácsot, számtalan jogszabályt véleményezett, illetve képviselte a fogyasztók érdekeit állami, gazdasági és egyéb szervezetek előtt.
 
A fogyasztóvédelmi civil szervezetek által megpályázható állami források összege várhatóan idén a felére fog csökkenni. Ez a döntés a gazdasági válság miatt érthető egyfelől, ám másfelől a megszorítás eredményeként elfogyhat a levegő a fogyasztóvédelmi civil szervezetek körül.
 
A polgárság aktivizálásának és a válság kezelésének érdekében az Európai Unió a 2011-es évet az önkéntességnek szentelte. „Az önkéntesség valóban alapköve egy demokratikus civil társadalomnak” mondta el dr. Morvay György, az OFE elnöke „ám míg levest osztani tudnak önkéntesek, fogyasztóvédelmi tanácsadást tartani és jogszabály-véleményezést írni nem.”
 
AZ OFE arra kéri ezért tagjait és mindazokat, akik fontosnak tartják a civil fogyasztóvédelem létét, hogy adójuk 1%-val támogassák a szervezetet.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez