Keresés a tartalomban:
Szolgáltatás

Gázfogyasztók: sok baj van az ügyfélszolgálatokkal

2011. április 26., Magyar Energia Hivatal
Címkék: ügyfélszolgálat gázszolgáltató Magyar Energia Hivatal
A fogyasztók leginkább a gázszolgáltatók ügyfélszolgálataival elégedetlenek, és még mindig sok kritikával illetik a gázszámlák érthetőségét - derül ki a Magyar Energia Hivatal (MEH) fogyasztói elégedettségi vizsgálatából.

A közel tízezer felhasználó megkérdezésével 2010 szeptemberében végzett kutatás szerint a gázszolgáltatás folyamatosságával alapvetően elégedettek a felhasználók, ugyanakkor a gáz minőségének stabilitását és a fűtőértékről kapott tájékoztatást sokan kritizálták.

Elégedetlenek a fogyasztók a gázszolgáltatók ügyfélszolgálataival, főleg azok telefonos elérhetőségével, továbbá a működésével, illetve a panaszkezeléssel is.
Az előző évek kutatásaihoz hasonlóan a mostani felmérésből is az derül ki, hogy a fogyasztók egynegyede nehezen tudja értelmezni a szolgáltató által küldött gázszámlát. Ezt a problémát hivatott orvosolni a 2010 novemberétől alkalmazott, jogszabálynak megfelelő új számlakép, amelynek felhasználói megítélése azonban csak a következő elégedettségi vizsgálatból derül majd ki - emeli ki a közlemény.
A felmérés arra is rávilágít, hogy a felhasználók a gáz díjait rendkívül magasnak tartják, és 40 százalékuk részben vagy teljesen aránytalannak tartja a kapott szolgáltatást és az árat.
A szabad kereskedőválasztás lehetőségéről a lakossági gázfogyasztók 89 százaléka értesült, ugyanakkor csak 9 százalékuk jelzett váltási szándékot.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez