Keresés a tartalomban:
Elektronika

A mikrochipek mindent tudnak rólunk

2011. április 11.
Címkék: mikrochip személyes adatok védelem
A mikrochipeket gyártó ipar önkéntesen vállal további intézkedéseket a fogyasztók személyiségi jogainak megvédésére – jelentették be Brüsszelben.
A bank- és egyéb kártyákban, termékekben, sőt állatokban és emberekben is elhelyezett chipek forradalmasítják az azonosítást – egyúttal veszélyt jelenthetnek tulajdonosára is, hiszen akarata ellenére megállapíthatják tartózkodási helyét, figyelhetik mozgását. Az EU országaiban kereken egy milliárd mikrochiphez csak idén további 2.8 milliárd társul s 8-9 éven belül 50 milliárd parányi adathordozó használatával számolnak. A gyártók kötelezték magukat, hogy a kereskedelmi forgalomba kerülő árukból a chipeket ingyenesen eltávolítják és új chipek bevezetése előtt vizsgálják azok használatának lehetséges kihatásait. Gondoskodnak arról is, hogy a vevők személyes adatai nem kerülnek tovább.
 
Fogyasztóvédő szervezetek elégtelennek tartják az Unió alkuját az iparral. Mint rámutatnak, a gyártókra hagyták, mennyire csökkentik a kockázatokat, holott szigorúbb ellenőrzésre volna szükség.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez