Keresés a tartalomban:
Életmód

Márciusban már tudjuk hol nyaralunk

2012. április 19., MTI
Címkék: utazás biztosítás nyaralás külföldi nyaralás KutatóCentrum Gfk. Hungária poggyász piackutató
Az utazni szándékozó magyarok többsége márciusban már nekifogott a nyaralás megtervezésének: öt válaszadóból négy már eldöntötte, hogy megy-e idén nyaralni, és konkrét elképzeléssel is rendelkezik leendő úti céljáról - derül ki a KutatóCentrum által végzett internetes felmérésből.
A március végén végzett reprezentatív kutatás egyrészt a kedvenc úti célpontokat vizsgálta, másrészt arra kérdeztek rá, hogy az utazók milyen előkészületeket tesznek nyaralás előtt - közölte a kutatást végző társaság az MTI-vel csütörtökön.
 
A válaszok alapján a legtöbben (46 százalék) belföldi nyaralást is terveznek, és a megkérdezettek körülbelül negyede (23 százalék) várhatóan külföldre is utazik majd. Ugyanakkor minden negyedik válaszadó idén nem utazik el nyáron a jelenlegi tervei szerint.
 
Ha kizárólag a nyaralást tervezők táborát nézzük, akkor közülük 60 százalék belföldön pihen majd, további egyötödük külföldre megy nyaralni, a maradék 20 százalék pedig belföldi és külföldi kikapcsolódást is tervez.
 
A külföldi célpontok közül továbbra is sláger Horvátország, a külföldre utazók egynegyede a szomszédos tengerparton tölti majd szabadságát. A második és harmadik leggyakoribb külföldi nyaralási helyszínek az olasz és görög tengerparti mediterrán területek. A korábbi népszerű nyári helyszínnek számító Egyiptom és Tunézia már csak a válaszadók 4-4 százalékának szerepel a tervei között.
 
A felmérés arra is rávilágított, hogy a vakációra készülők közül sokan önállóan, előre foglalnak szállást (a válaszadók 54 százaléka), több mint negyedük balesetbiztosítást is köt, viszont védőoltást csupán elenyésző hányaduk vesz fel. Utóbbira azért hívja fel a figyelmet a közlemény, mert a legnépszerűbb utazási célpontoknak számító mediterrán országokban gyakori fertőzésnek számít a hepatitis, így az ide utazóknak érdemes kombinált, hepatitis A és B elleni vakcinát kérniük, hogy biztonságban legyenek a nyaralás alatt.
 
A KutatóCentrum felmérése szerint baleset- és poggyász biztosítást háromszor annyi külföldre utazó köt, mint a hazai nyaralásra készülők.
 
Az utazáshoz kapcsolódó biztosításkötési szándékot vizsgálta egy másik felmérés, amelyet a GfK Hungária piackutató készített szintén márciusban. Ebből kiderül, hogy a biztosításkötést leginkább az úti cél, az utazás módja és a hossza befolyásolja.
 
Az öt napnál hosszabb időre külföldre utazók 90 százaléka köt utasbiztosítást. A megkérdezettek kétharmada szerint érdemes ilyen jellegű biztosítással élni, főként távoli úti cél,vagy repülős utazás esetén.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez