Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

„Szigorúan ellenőrzött malacok”

Agrármarketing Centrum
Címkék: AMC sertéshús malac hatósági pecsét gabona hatósági állatorvos hús minőség magyar sertéshús
Útnak indította „Szigorúan ellenőrzött malacok” című kampányát az Agrármarketing Centrum, melynek keretében hívja fel a figyelmet arra, hogy a csomagolt és füstölt sertésárun érdemes keresni az ovális hatósági pecsétet és abban a HU országjelet, ami nemcsak a termék minőségére nézve jelent garanciát, hanem jó eséllyel azt is jelenti, hogy a termék gabonaalapú takarmányon hizlalt magyar sertésből készült.
„Szigorúan ellenőrzött malacok” feliratú, a hatósági állatorvosi pecsétet imitáló kreatív anyagokkal megkezdődött az Agrármarketing Centrum idei magyar sertéskampánya. Az AMC célja, hogy felhívja a figyelmet a HU jelet tartalmazó ovális hatósági állatorvosi pecsétre. „A hatósági állatorvosi pecsét minden húskészítményen megtalálható a csomagolt árutól a kolbászokon át a füstölt húsokig, a közepében található országjel pedig mindig pontosan jelöli a termék származását, ezért ez a legbiztosabban használható jelölés az eredet meghatározására” – indokolja a kampány központi elemének kiválasztását dr. Simon Péter, az Agrármarketing Centrum igazgatója.
 
A pecsét garanciát jelent arra, hogy a termék rendszeresen ellenőrzött magyar feldolgozótól került a boltba, és jó eséllyel azt is jelenti, hogy a termék alapanyaga is magyar volt. A fogyasztók szempontjából ez azért fontos, mert a magyar sertéseket a mai napig gabonaalapú takarmányon hizlalják, ez pedig döntő módon befolyásolja a hús minőségét. „A mesterséges tápokon nevelt malacok húsa vizenyősebb, sütéskor sokat veszít súlyából, és a gabonával etetett állatokéhoz képest íztelen: hiányoznak belőle azok a zamatok, amiket a magyar közízlés sertéshúsként azonosít” – mondja Éder Tamás, aki a Hússzövetség elnökeként maga is részt vesz a kampányban.
 
A hazai alapanyag nemcsak a takarmány minősége miatt, hanem az utaztatás miatt is fontos. Az importsertések ugyanis általában élőállatként érkeznek az országba, a hosszú utaztatás pedig rendkívüli módon megviseli az állatok szervezetét. Az ilyen állatok hidegben átfagyva, melegben kiszáradva, de mindenképpen legyengülve, stresszes állapotban kerülnek a vágóhidakra, mert arra sehol sincs kapacitás, hogy vágás előtt pihentessék őket. Húsuk ezért kevésbé lesz omlós, mint a kisebb távokon szállított magyar állatoké. Így nemcsak a zamatosabb íz, de a jobb állag is amellett szól, hogy a magyar húst válasszuk.
 
A tájékozódást segíti, hogy a www.voroshus.hu oldalon minden lényeges információ megtalálható a vörös húsok fogyasztásával, egészségre gyakorolt hatásával, valamint a vörös hús táplálkozásban elfoglalt helyével kapcsolatban.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez