Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Magyar Gasztro Térkép

2012. április 16., MTI
Címkék: Magyar Gasztro Térkép Klaszter mezőgazdasági termék biztonságos élelmiszer élelmiszerlánc
Közös érdek, hogy az ország, főleg belföldi alapanyagok felhasználásával, képes legyen ellátni a magyar lakosságot biztonságos élelmiszerekkel - hangoztatta Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Kiemelte: a Magyarországon megtermelt mezőgazdasági termékek számára a feldolgozás jelenti az elsődleges értékesítési lehetőséget. Így a feldolgozók piaci sikere a termelőkön is múlik - tette hozzá.
Az államtitkár ennek alapján kiváló ötletnek minősítette a Magyar Gasztro Térkép Klaszter kezdeményezését, azt, hogy az élelmiszerlánc valamennyi szereplője egy rendszerben, egy e-piactéren jelenhet meg és kapcsolódhat össze.

Bereczki Zsolt, a Magyar Gasztro Térkép Klaszter ügyvezetője elmondta: a magyar alapanyagok és feldolgozott áruk kereskedelmének megkönnyítése érdekében hozták létre az alapítók a klasztert.
Ez a szövetség - amelynek tagja többek között a Magyar Gasztro Kontroll Kft., a Magyar Termék Non Profit Kft., a Profi Magyarország Zrt., a Levegő Munkacsoport, a Tudatos Vásárlók Egyesülete és a Mirbesz Csoport, valamint a Tesco-Global Áruházak Zrt. is - megalapított egy e-piacteret, amelynek segítségével könnyebben kapcsolatot teremthet egymással az alapanyag-termelő, a feldolgozó, a kereskedő és más végfelhasználó, például a vendéglátás.

Kardeván Endre hozzátette: nagyon fontos feladat a magyar termékek piaci pozíciójának erősítése, Magyarország ugyanis a magas hozzáadott értékű élelmiszerekkel lehet versenyképes mind a hazai, mind pedig a külföldi piacokon.
Bereczki Zsolt az MTI kérdésére közölte: a klaszter tagdíja a kisboltok számára 6.000, az éttermeknek 12.000, a termelő illetve gyártó cégek számára 100 ezer forint évente.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez